Wednesday, May 21, 2014

Friday, February 28, 2014

Sepi

semua itu hanyalah hidup yg dah terlepas.. yg tak mungkin kembali.. cuma kenangan..
kalaulah mampu dia kutip kembali satu persatu.. tak akan dia biar usia terbazir begitu..

yg ada dengannya kini.. cuma diri.. dia tak mampu hadapi lg kehilangan demi kehilangan..
walau dunia ini hakikatnya mmg tak ada yg kekal.. tp dia belum mampu redha..

tahukah kau begitu sepi jd dia..? nak dikutip balik hidupnya, dah terlepas..
.. nak ke masa depan.. terlalu jauh.. terlalu jauh dirasakan..
.. mahu atau tidak.. hidup yg suram sepi ini terpaksa dia lalui dgn senyum..
tak ada pilihan.. harus kuat.. jika tidak.. hanyut..
kerana walau apa pun, inilah hidup dia.. hidup dia setiap hari..

Tuesday, February 18, 2014

Bisu

Jangan pergi tinggalkan aku dengan seribu satu kebisuan..

Sunday, December 29, 2013

Lalang


Lalang sentiasa pergi ke arah mana angin bertiup..
Ke kanan angin bertiup.. ke kanan dia pergi..
Ke kiri angin bertiup.. ke kiri dia pergi..
Kasihan lalang.. penat dia berlari ke kanan & kiri..

Lalang sentiasa ikut pihak majoriti..
.. hari ni dia rasa reputasi kita baik..
.. hari ni je lah dia baik.. esok..?

krik.. krik.. krik..

"kau tau si polan tu, ramai tak suka dia..
aku tak tegur pun polan tu..".. Eh?

Dia intai dulu reputasi kau kat pasaran..
.. agak-agak baik baru dia lepak..
Cuba kalau kau bukan sesiapa..?
Nak pula dia tegur kau..?
Kau tunggu kau jatuh nanti.. 
.. kau tengok dia macam mana..


Note : budak baru nak up mmg mcm tu kot.. tgh cari pengaruh.. tak batak pun aku nak berbaik dgn orang macam ni.. turn kita pulak jatuh nnt kau ingat dia nak stay..? tak ada.. lalang mmg mcm tu..
tapi takpe, selagi kau okay dengan aku.. aku okay dengan kau.. tapi kalau aku dengar kau bwk mulut psl aku.. mmg aku balas.. ;))

Friday, December 13, 2013